Gi et hjem til jul

Din julegave kan skape et trygt hjem for en familie på flukt.

Et hjem er mer enn fire vegger og et tak. Et hjem gir beskyttelse, varme og tilhørighet. Det kan gjenopprette verdighet og håp.

Akkurat nå er over 100 millioner mennesker på flukt fra krig og konflikt. Ikke bare har de fått livene sine snudd på hodet, de har også mistet hjemmene sine, den trygge basen i tilværelsen.

For familier som må flykte, er det å skape seg et hjem, selv om det kanskje er langt hjemmefra, helt avgjørende for å komme på fote igjen. De trenger tak over hodet, et sted å sove, spise og holde seg varme og tørre. Og de trenger et sted hvor de kan være trygge og oppleve en form for normalitet, slik at de kan bygge opp livet sitt igjen og få tilbake troen på framtiden.  

Derfor er husly ett av områdene som Flyktninghjelpen har spesialisert seg på. Å sørge for at mennesker på flukt får tak over hodet er noe av det viktigste vi gjør. I fjor hjalp vi mer enn 1,7 millioner mennesker med tak over hodet.

Flyktninghjelpen er til stede i 40 land og gir hjelp i noen av de mest akutte krisene, inkludert på Gazastripen, i Ukraina, Sudan, Syria og Afghanistan. 

Slik gir vi hjem  

Å gi husly til mennesker på flukt kan dreie seg om alt fra å dele ut enkle telt til å bygge permanente hus til flyktninger som vender hjem.

  • Vi bygger nye og reparerer ødelagte hjem.
  • Vi gir støtte til byggematerialer, slik at familiene selv kan bygge og reparere hus.
  • Vi støtter vertsfamilier, slik at de kan huse familier på flukt.
  • Vi bygger og setter i stand offentlige bygg, slik at de kan huse familier på flukt.
  • Vi bygger flyktningleirer og sørger for at bosettinger har elektrisitet, oppvarming, vann, toaletter og skoler. Slik at familier på flukt kan føle seg trygge og skaffe seg utdanning, inntekt og klare seg selv.
  • Vi gir også juridisk hjelp, slik at de som vender hjem får tilbake hjemmene sine.

Din julegave kan gjøre en forskjell. Sammen gir vi familier på flukt et trygt hjem. Les mer om Flyktninghjelpens juleaksjon her.

Over 90 prosent av våre inntekter går direkte til formålet. Pengene brukes der det til enhver tid er størst behov.

Kontakt giverservice:

✉️ giver@flyktninghjelpen.no

📞 +47 800 33 503 (10.00-14.00)

Bedrifter kan overføre donasjoner merket «Gi et hjem» til kontonummer 8200.06.80008.

Flyktninghjelpen © 2023 | Godkjent av Innsamlingskontrollen | Personvernerklæring | Kontakt oss